Lekker uitproberen met Het Blauwe Boekje

Daar is ie dan… Het Blauwe Boekje van Amstelveen, de tweede editie. In dit Boekje lees je van-alles-en-nog-wat over wat er maar te doen is in omgeving Amstelveen. Instuiflessen, clinics, try-outs… sport, cultuur… you name it, we got it!

NIEUW! Handige Sport- en cultuurindex

Naast het aanbod van onze partners en vrienden, brengt Het Blauwe Boekje ook de mega relaxte sport- en cultuurindex. Zo vind je in één handig overzicht alle sport- en cultuurorganisaties in de omgeving.

Chung Do Kwan - passie voor sport en mensen

Chung Do Kwan werd voor 2015 uitgeroepen tot ‘Amstelveense Sportvereniging van het jaar’. Unaniem en niet zonder reden, het juryrapport was bijvoorbeeld zeer gecharmeerd van de aandacht die de sportvereniging heeft voor de zwakkere in de maatschappij.

Ook de oplossingen voor de problemen waar de kwetsbaren in onze samenleving tegenaan lopen, sprongen erg in het oog. Bij Chung Do Kwan is er voor iedereen een plekje vrij en daar wilde SCA graag meer van weten. Lees meer...

Fun Center Amstelveen - zo veel meer dan jumpen alleen

aarschijnlijk is het je al opgevallen, Jumpers Indoor heet tegenwoordig FunCenter Amstelveen. SCA was nieuwsgierig wat deze naamsverandering allemaal inhoud en ging op de koffie bij de vrienden van het springpaleis.

“De meeste kids kennen ons nog als Jumpers Indoor”, zegt Mark Oostra van FunCenter Amstelveen. “Maar ons aanbod is behoorlijk uitgebreid, dus die naam paste niet meer. We zijn een echt FunCenter geworden, waar jong en oud(er) plezier beleven. Jumpen kan natuurlijk nog steeds, maar het aanbod in jumpen is zeer divers; vrijspringen, tricklingles (trucjes, red.) en voor volwassen is er bootcamples op trampolines. Daarnaast zijn er maar liefst vier professionele indoor golfsimulatoren (18 holes, red.), een lasergame arena, karaoke, pooltafels en een fijne horeca”. Lees meer...

(Kindermusicalacadamie) Hoe groots kleinschalig wel niet kan zijn

Het musicallesaanbod is in enkele jaren enorm gegroeid. Maar waar veel scholen kiezen voor commercialiteit en grote groepen, kiest de Kindermusicalacademie voor persoonlijke aandacht, kleinere groepen en professioneel onderwijs door vakdocenten met een afgeronde toneelschool- en conservatoriumopleiding.

Al jaren zet Irene zich, naast haar ‘normale baan’ als zangeres/sopraan, in voor de culturele ontwikkeling van kinderen. Samen met (actrice) Dorien Haan doet zij haar best om de kids weer een stapje, of eigenlijk stappen, verder te helpen in hun passie voor dans, muziek en acteren. In de basis zijn de lessen voor kids tussen de 7 en 13 jaar oud. Lees meer...

BEKIJK HET BLAUWE BOEKJE ONLINE

Prijsvraag Silverstone

 

Bij Silverstone Partycenter vind je naast leuke activiteiten ook een fijne horeca. Hier kan je heerlijk eten; van een frietje mét tot aan een uitgebreid à-la-cartemenu. Neem eens een kijkje op de site en ontdek de wereld van Silverstone Partycenter.

Kart- of lasergamebon winnen? Geef dan antwoord op de volgende vraag:

“Noem vijf activiteiten die je kan doen bij Silverstone en laat weten waarom jij de kart- of lasergamebon moet winnen.”

Lees nu meer over deze prijsvraag...

PRINT IT OUT

Wil jij dat jouw kind de maand oktober gratis gebruik kan maken van al het moois dat sport en cultuur in Amstelveen te bieden hebben? Laat ze dan meedoen met de kleurplaatwedstrijd.

Niet alleen online bezig, maar wil je Het Blauwe Boekje ook in je handen houden? Het Blauwe Boekje is in handig A6-formaat, dus klik hieronder op de link en printen maar :)

DOWNLOAD HET BLAUWE BOEKJE

(jongensweetje)Bekend van tv

Tips... voor ouders van boys

Loslaten
Bied structuur en grenzen, maar laat ook los!

Uitproberen mag
Jongens leren nog meer dan meisjes van trail-and-error. 5 keer mis, de 6e keer goed. Jongens moeten vaak kunnen resetten.

Ruimte
Geef jongens de ruimte zoveel mogelijk zélf uit te zoeken. Zorg wel voor het benodigde materiaal, de ruimte en eventuele veiligheid.

Lees nu meer...

DE KLEINE LETTERTJES

Het Blauwe Boekje (september 2017) is een uitgave van het Sportbedrijf Amstelveen in samenwerking met GROUPCARD B.V. ter stimulering van de sport- en cultuurdeelname van Amstelveense basisscholieren in de maanden september, oktober, november en december 2017. Activiteiten vanuit Het Blauwe Boekje zijn minimaal geldig van 11 september t/m 31 december 2017.

Altijd op de hoogte

Weten wat er te doen is in Amstelveen en omgeving? Ook op de hoogte zijn van de laatste activiteiten en Open Dagen? En zonder dat een SCA-lidmaatschap verplicht is? Schrijf je dan nu in voor de SCA-nieuwsbrief!

MELD JE AAN VOOR DE SCA NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE

OF VOLG ONS VIA

Facebook Instagram

Over Sport & Cultuur Amstelveen

Met Sport & Cultuur Amstelveen (SCA) kan de jeugd deelnemen aan verschillende sportlessen en allerlei, andere activiteiten in Amstelveen en Aalsmeer. Denk hierbij aan onbeperkt zwemmen bij Zwembad de Meerkamp. Daarnaast biedt het programma toegang tot nog veel meer leuke activiteiten als jumpen, kook-, dans- en muzieklessen, zoals de zangcursus in het Amstelveense Poppodium. SCA is een initiatief van Sportbedrijf Amstelveen ten behoeve van de sport- en cultuurparticipatie van de lokale jeugd. Daarnaast heeft SCA het doel dat de aangesloten leden op een ongedwongen manier hun passie kunnen ontdekken. Dus.. waar wacht je op?

Contact

Sportbedrijf Amstelveen
Sportlaan 25
1185 TB Amstelveen

088-5387021
info@sportencultuuramstelveen.nl