Fit door badminton

Een serieus spelletje badminton is een intense workout voor je beenspieren. Natuurlijk speel je dan wel intensiever dan dat je vroeger met je vriendjes en vriendinnetjes op de camping speelde.

Britse sportwetenschappers ontdekten dat 15 procent van de bewegingen tijdens badminton bestaan uit lunges. We horen je denken.. wat zijn lunges? Lunges zijn oefeningen waarbij je eigenlijk je gehele onderlichaam traint. Het wordt ook wel de split-squat genoemd.

Wist je dat?

  • Als je badminton speelt, je het beste uit een hop-lunge positie kunt slaan?
  • Een shuttle(cock) met veren badminton sneller en spannender maakt? Dit komt doordat een shuttle(cock) met veren zwaarder is, hierdoor moet je hem drie keer harder slaan dan een plastic exemplaar.

Badminton met SCA

Flower Shuttle

Lekker badmintonnen met SCA? Flower Shuttle biedt lessen voor KIDS en TEENS op de maandag en de woensdag. De toegang met een SCA-lidmaatschap is gratis. Wel is het belangrijk je in te schrijven voor de les.

Martinus Badminton

Ben jij tussen de 9 en 18 jaar? Kom dan vanaf 5 september lekker badmintonnen bij Martinus Amstelveen. Met een SCA-lidmaatschap kan je met 4 lessen gratis meedoen.

POPULAIR IN SCA WEETJES

Eropuit in de meivakantie!

Ga je op vakantie? Of blijf je lekker thuis? Maar wat te doen als je thuis blijft deze meivakantie? Misschien brengen de volgende activiteiten je wel op een idee! Lees meer...

MEER SCA WEETJES

HET LAATSTE NIEUWS

11/05/2017: Poel's Up zondag 14 mei open
02/05/2017: Kom je ook paardrijden bij Funny Horse

Over Sport & Cultuur Amstelveen

Met Sport & Cultuur Amstelveen (SCA) kan de jeugd deelnemen aan verschillende sportlessen en allerlei, andere activiteiten in Amstelveen en Aalsmeer. Denk hierbij aan onbeperkt zwemmen bij Zwembad de Meerkamp. Daarnaast biedt het programma toegang tot nog veel meer leuke activiteiten als jumpen, kook-, dans- en muzieklessen, zoals de zangcursus in het Amstelveense Poppodium. SCA is een initiatief van Sportbedrijf Amstelveen ten behoeve van de sport- en cultuurparticipatie van de lokale jeugd. Daarnaast heeft SCA het doel dat de aangesloten leden op een ongedwongen manier hun passie kunnen ontdekken. Dus.. waar wacht je op?

Contact

Sportbedrijf Amstelveen
Sportlaan 25
1185 TB Amstelveen

088-5387021
info@sportencultuuramstelveen.nl