ALGEMEEN

De stichting Budokan Korzelius is opgericht door bestuursvoorzitter Dirk Klok. Sensei Jaap Korzelius is binnen Europa één van de hoogst gegradeerde Shihan. Hij is in het bezit van de volgende Dangraden: 10de Dan Tai Jitsu, 8ste Dan Nihon jiujitsu, 8ste Dan Karate en 8ste Dan Judo. Hij verzorgt vooral de karatelessen. Jan Braat (instructor martial arts en 2e dan ju-jitsu)

Vechtsport voor kinderen is goed voor het zelfvertrouwen en versterkt de mentale weerbaarheid. Daarnaast is het goed voor de conditie, motoriek en sociale contacten.

KARATE
Karate versterkt de lichaamsbeheersing de motoriek en de coördinatie. Daarnaast leert karate je dat je respect hebt voor elkaar én rekening houdt met een ander.

Door het beoefenen van karate leren kinderen zichzelf te verdedigen en dat bevordert het zelfvertrouwen. Ook kunnen de kinderen zich goed uitleven, want de karateles bestaat uit veel variatie van spelletjes, oefenvormen en beweging.

JUDO
Judo werd door Jigoro Kano (1860-1938) ontwikkeld. Judo is een sport voor iedereen. Een judoka gebruikt de kracht van zijn tegenstander om deze te overmeesteren. Door judo leer je positief omgaan met agressie. Judo is bovendien beschaafd. Judo is vooral voor fysieke en sociale vorming een ideale sport. Zonder je tegenstander te blesseren, leer je hem of haar te overmeesteren.

DE LES
De les is speels van opzet, niet competitief, waarbij een beroep gedaan wordt op het reactie- en concentratievermogen van het kind. Hij of zij leert spelenderwijs de technieken aan, waarbij het vooral gaat om het plezier en sociale contact met elkaar.

De les heeft een vaste structuur. Voordat de les van start gaat kunnen de leerlingen vrij spelen, hiervoor zijn diverse attributen beschikbaar.

SPORT & CULTUUR AMSTELVEEN

Met het lidmaatschap van Sport & Cultuur Amstelveen kan iedereen gratis komen kennismaken.

AGENDA

  MAANDAG   16:30 - 17:30     JUDOLES @APPELLAAN
VRIJ ENTREE
  WOENSDAG   15:00 - 16:00     JUDOLES @BANKRASHAL
VRIJ ENTREE

INFO

 

BUDOKAN KORZELIUS

Tel: 06-29532368
Website: budokankorzeliusamstelveen.centerall.com
E-mail: budokan_korzelius@live.nl

NOG GEEN LID? VRAAG NU JE LIDMAATSCHAP AAN!

     
 
INFO   BESTELLEN
 
INFO   BESTELLEN
 
INFO   BESTELLEN
 
INFO   BESTELLEN

Over Sport & Cultuur Amstelveen

Met Sport & Cultuur Amstelveen (SCA) kan de jeugd deelnemen aan verschillende sportlessen en allerlei, andere activiteiten in Amstelveen en Aalsmeer. Denk hierbij aan onbeperkt zwemmen bij Zwembad de Meerkamp. Daarnaast biedt het programma toegang tot nog veel meer leuke activiteiten als jumpen, kook-, dans- en muzieklessen, zoals de zangcursus in het Amstelveense Poppodium. SCA is een initiatief van Sportbedrijf Amstelveen ten behoeve van de sport- en cultuurparticipatie van de lokale jeugd. Daarnaast heeft SCA het doel dat de aangesloten leden op een ongedwongen manier hun passie kunnen ontdekken. Dus.. waar wacht je op?

Contact

Sportbedrijf Amstelveen
Sportlaan 25
1185 TB Amstelveen

088-5387021
info@sportencultuuramstelveen.nl